edarbi: uporaba, odmerjanje, neželeni učinki in opozorila

Kaj je Edarbi?

Zdravilo Edarbi se uporablja za zdravljenje visokega krvnega tlaka (hipertenzije).

Zdravnik vam bo morda predpisal druga zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka skupaj z zdravilom Edarbi.

Ne uporabljajte zdravila Edarbi, če ste noseči. Nehajte uporabljati to zdravilo in takoj obvestite svojega zdravnika, če zanosite.

Pomembna informacija

Če imate sladkorno bolezen, ne uporabljajte zdravila Edarbi skupaj s kakršnimi koli zdravili, ki vsebujejo aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Preden vzamete to zdravilo, povejte svojemu zdravniku o vseh drugih zdravstvenih težavah in alergijah. Poskrbite tudi, da vaš zdravnik ve, ali ste noseči ali dojite. V nekaterih primerih morda ne boste mogli uporabljati zdravila Edarbi, ali boste morda potrebovali prilagoditev odmerka ali posebne previdnostne ukrepe.

Zdravila Edarbi ne smete uporabljati, če ste alergični na azilsartan.

Če imate sladkorno bolezen, azilsartan ne uporabljajte skupaj s kakršnimi koli zdravili, ki vsebujejo aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Pred jemanjem tega zdravila

Morda se boste morali izogibati jemanju zdravila Edarbi z aliskirenom, če imate bolezen ledvic.

Če želite zagotoviti, da je to zdravilo varno za vas, povejte svojemu zdravniku, če ga imate

elektrolitsko neravnovesje (kot je nizka koncentracija kalija ali magnezija v krvi)

postopno srčno popuščanje; ali

če ste na dieti z nizko vsebnostjo soli.

državna nosečnostna kategorija D. Ne uporabljajte zdravila Edarbi, če ste noseči, in prenehajte uporabljati, če zanosite. Azilsartan lahko povzroči poškodbo ali smrt nerojenega otroka, če jemljete zdravilo v drugem ali tretjem trimesečju. Uporabite učinkovit nadzor rojstva.

Glejte tudi: Opozorila za nosečnost in dojenje (podrobneje)

Ni znano, ali azilsartan prehaja v materino mleko ali če bi lahko škodoval doječemu otroku. Med jemanjem zdravila Edarbi ne smete dojiti.

Zdravilo Edarbi vzemite natančno, kot vam je predpisal zdravnik. Sledite vsem navodilom na receptu. Vaš zdravnik lahko občasno spremeni vaš odmerek, da bi zagotovil najboljše rezultate. Ne jemljite tega zdravila v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno.

Edarbi se lahko jemlje s hrano ali brez nje.

Vaš krvni tlak bo treba pogosto preverjati.

Uporabljajte to zdravilo v skladu z navodili, čeprav se dobro počutite. Visok krvni tlak pogosto nima simptomov. Morda boste morali uporabiti krvni tlak do konca svojega življenja.

Med jemanjem tega zdravila imate lahko zelo nizek krvni tlak. Pokličite svojega zdravnika, če ste bolni z bruhanjem ali drisko, ali če se znojite več kot običajno.

Shranjujte v originalni posodi pri sobni temperaturi, stran od vlage, vročine in svetlobe.

Običajni odmerek za odrasle za hipertenzijo

Začetni odmerek: 80 mg peroralno enkrat na dan. Morda je primerno, da se za bolnike, ki se zdravijo z visokimi odmerki diuretikov, odmeri 40 mg peroralno enkrat na dan .; Vzdrževalni odmerek: 80 mg peroralno enkrat na dan

Takoj, ko se spomnite, vzemite zamujeni odmerek. Preskusite zamujeni odmerek, če je čas za vaš naslednji načrtovani odmerek. Ne jemljite dodatnega zdravila, da bi nadomestili zamujeni odmerek.

Kako naj vzamem Edarbija?

Med jemanjem zdravila Edarbi ne uporabljajte dodatkov kalija ali nadomestkov soli, razen če vam je to naročil zdravnik.

Iz prehitrega sedenja ali lažnega položaja ne vzemite prehitro ali pa se lahko počutite omotično. Vstati počasi in se prepričajte, da preprečite padec.

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate katerega od teh znakov alergijske reakcije na zdravilo Edarbi: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate

boleče ali težko uriniranje

malo ali nič mokrenja

občutek utrujenosti ali pomanjkanja dihanja

lahkoten občutek, kot bi morda izpadel; ali

oteklina v nogah ali gležnjev.

Pogosti neželeni učinki zdravila Edarbi lahko vključujejo

driska.

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Edarbi informacije o odmerjanju

Povejte svojemu zdravniku o vseh zdravilih, ki jih uporabljate, in tistih, ki jih začnete ali prenehate uporabljati med zdravljenjem z zdravilom Edarbi, še posebej

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

litij

diuretik ali “vodno tabletko”

Kaj se zgodi, če preidem?

katerokoli drugo zdravilo za srce ali krvni tlak; ali

Nesteroidna protivnetna zdravila (nesteroidna protivnetna zdravila) – aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproksen (Aleve), celekoksib, diklofenak, indometacin, meloksikam in drugi.

Ta seznam ni popoln. Druga zdravila lahko medsebojno sodelujejo z azilsartanom, vključno z zdravili na recept in brez recepta, vitamini in zeliščnimi izdelki. V tem vodniku za zdravljenje niso navedene vse možne interakcije.

Kaj naj se izogibam med jemanjem zdravila Edarbi?

3.01.2014-11-04, 4:18:51

Kategorija nosečnosti D Pozitivni znaki tveganja

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Odobritev Zgodovina zgodovine Zgodovina zdravil v vladi

Visok krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, lasix, norvasc, diovan, valsartan, enalapril, Toprol-XL, Benicar, Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lizinopril , Zestril

Edarbi neželeni učinki

Katere druge droge bodo vplivale na Edarbi?

Edarbi (azilsartan medoksomil)