ekstragonadalni tumorji zarodnih celic (pdqto): [] -stages ekstragonadnih tumorjev zarodnih celic

Po diagnozi tumorja zarodnih celičnih celic se opravijo testi, da bi ugotovili, ali se rakave celice razširijo na druge dele telesa.

Preprečevanje raka je ukrepanje za zmanjšanje možnosti za nastanek raka. S preprečevanjem raka se število novih primerov raka v skupini ali populaciji zmanjša. Upamo, da bo to zmanjšalo število smrtnih primerov zaradi raka; Da bi preprečili nastanek novih vrst raka, znanstveniki gledajo na dejavnike tveganja in zaščitne dejavnike. Vse, kar poveča možnost za razvoj raka, se imenuje faktor tveganja za raka, vse, kar zmanjšuje možnost za razvoj raka, se imenuje rakav zaščitni …

Obstajajo trije načini, da se rak razširi v telesu.

Rak se lahko razširi skozi tkivo, limfni sistem in kri

Rak se lahko razširi, od koder je začel delovati v drugih delih telesa.

Ko se rak razširi na drug del telesa, se imenuje metastaza. Kancerogene celice se odmikajo od tam, kjer so začele (primarni tumor) in potujejo skozi limfni sistem ali kri.

Metastatski tumor je ista vrsta tumorja kot primarni tumor. Na primer, če se ekstrogonadični tumor zarodnih celic razširi v pljuča, so tumorske celice v pljučih dejansko rakastih zarodnih celic. Bolezen je metastatski ekstragonadalni tumor germinativnih celic, ne pljučni rak.

Za ekstragonadne tumorje zarodnih celic se uporabljajo naslednje prognostične skupine

Dobra napoved

Neseminoma ekstragonadalni tumor germinativnih celic je v dobri prognozni skupini, če