elektronsko spremljanje srčnega ritma

Elektronsko spremljanje srčnega ritma se opravi med nosečnostjo, delovno silo in dostavo, da bi spremljali srčno frekvenco vašega otroka (plod) ter moč in trajanje kontraktov maternice. Srčni utrip vašega otroka je dober način, da pove, ali vaš otrok dobro deluje ali ima težave.

Med nosečnostjo imate morda zunanjo spremljanje v različnih obdobjih ali pa se to lahko opravi med delovno aktivnostjo.

Zunanji nadzor se lahko opravi s poslušanjem otrokovega srčnega utripa s posebnim stetoskopom. Pogosteje se zunanji nadzor izvaja s pomočjo dveh ravnih naprav (senzorjev), ki jih držite z elastičnimi pasovi na trebuhu. En senzor uporablja odražene zvočne valove (ultrazvok), da bi spremljali srčni utrip vašega otroka. Drugi senzor meri trajanje vaših kontrakcij. Senzorji so povezani z napravo, ki zapisuje podatke. Srce srca vašega dojenčka se lahko sliši kot zvonjenje ali natisnjeno na grafikonu. Pogostost in trajanje kontrakcij maternice so običajno natisnjene na grafikonu.

Zunanji nadzor se uporablja za preskus brez stresa, ki zabeleži srčni utrip vašega dojenčka, medtem ko se vaš otrok premika in se ne premika. Nestresni test se lahko kombinira z ultrazvokom zarodka za oceno količine vaše amnijske tekočine.

Nasveti za Relie Relief; Zdrava diapering: osnovna; Zobni obiski za nosečnice

Zunanje spremljanje se opravi tudi za kontrakcijski stres test, ki beleži spremembe srčnega utripa vašega otroka, ko imate kontrakcije maternice. To se lahko naredi za preverjanje zdravja vašega dojenčka, če se vaš otrok ne premika dovolj med preskusom brez stresa. To lahko pomaga napovedati, ali vaš otrok lahko obvladuje stres pri delu in vaginalni porod.

Včasih se zunanji nadzor izvaja daljinsko (imenovan je telemetrija), ne da bi ga morali povezati z žicami na stroj. V nekaterih bolnišnicah lahko senzorji pošljejo podatke o srčnem utripu vašega otroka in kontrakcije maternice na oddaljeni monitor, običajno na postaji medicinske sestre. Daljinsko spremljanje vam omogoča prosto hojo.

Notranje spremljanje se lahko opravi šele po razširitvi materničnega vratu do najmanj 2 centimetra (cm) in poškodbami amnioticne vrečke. Ko se začne, se notranje spremljanje izvaja neprekinjeno.

Zdravi recepti Minus Heartbur; Zaščitite svojo družino pred vetrovi; Okoliščen zaradi inkontinence?