elestat

Kaj je Elestat?

Elestat se uporablja za preprečevanje srbenja oči zaradi alergij.

Elestat se ne sme uporabljati za zdravljenje draženja oči ali neugodja zaradi nosilnosti kontaktnih leč.

Elestat se lahko uporablja tudi za namene, ki niso navedeni v tem navodilu za uporabo.

Pomembna informacija

Elestat se običajno uporablja le za kratek čas, dokler se ne konča alergijska sezona.

Ne dovolite, da se vrh kapljice dotakne katere koli površine, vključno z vašimi očmi ali rokama. Če je kapalnik kontaminiran, lahko povzroči okužbo v očesu, kar lahko povzroči izgubo vida ali resno poškodbo oči. Elestat se ne sme dajati otroku, mlajšemu od 2 let, brez zdravniškega nasveta. Med uporabo nosite kontaktne leče. Elestat lahko vsebuje konzervans, ki lahko obarva mehke kontaktne leče. Počakajte vsaj 15 minut po uporabi zdravila Elestat, preden vzamete kontaktne leče. Nehajte uporabljati kapljice za oko in takoj poklicati svojega zdravnika, če imate po uporabi očesa oteklost, rdečino, krvavitev ali drenažo, hudo pekoč občutek, hudo bolečino ali drugo draženje kapljice.

Zdravila Elestat ne smete uporabljati, če imate v očesu bakterijsko, virusno ali glivično okužbo, razen če uporabljate tudi antiinfektivno zdravilo.

državna nosečnostna kategorija C. Ni znano, ali bo Elestat škodoval nerojenemu otroku. Povejte svojemu zdravniku, če ste noseči ali nameravate zanositi med uporabo tega zdravila. Ni znano, ali epinastin prehaja v materino mleko ali če bi lahko škodoval dojenčku. Ne uporabljajte tega zdravila, ne da bi svojemu zdravniku povedali, če dojite dojenčka. Elestat se ne sme dajati otroku, mlajšemu od 2 let, brez zdravniškega nasveta.

Preden uporabite Elestat

Glejte tudi: Opozorila za nosečnost in dojenje (podrobneje)

Uporabljajte kapljice za oči ELEstat natančno, kot vam jih je predpisal vaš zdravnik. Ne uporabljajte v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno. Upoštevajte navodila na nalepki na recept.

Zdravilo se običajno uporablja le za kratek čas, dokler se ne konča alergijska sezona.

Elestat se običajno uporablja dvakrat na dan. Upoštevajte navodila svojega zdravnika.

Pred uporabo očesnih zdravil operite roke.

Za uporabo kapljic oči Elestat

Rahlo nagnite glavo in spustite spodnjo veko, da ustvarite majhen žep. Držite kapalko nad očesom s konico navzdol. Poiščite stran od kapalke, ko iztisnete kapljico, nato pa zaprite oči.

Uporabite le število kapljic, ki jih je predpisal vaš zdravnik.

Nežno pritisnite prst v notranji kot očesa (blizu vašega nosu) približno 1 minuto, da se tekočina ne odteče v vaš solzni kanal.

Če uporabljate več kot eno kapljico v istem očesu, počakajte približno 5 minut, preden vstavite naslednjo kap.

Tudi počakajte vsaj 10 minut, preden začnete uporabljati druge kapljice za oko, ki jih je predpisal vaš zdravnik.

Ne dovolite, da se vrh kapljice dotakne katere koli površine, vključno z vašimi očmi ali rokama. Če je kapalnik kontaminiran, lahko povzroči okužbo v očesu, kar lahko povzroči izgubo vida ali resno poškodbo oči.

Ne uporabljajte kapljic za oči, če je tekočina spremenila barve ali delce v njej. Pokličite svojega zdravnika za nov recept.

Shranjujte Elestat pri sobni temperaturi, stran od vlage in toplote. Ne zamrzujte. Steklenico naj bo tesno zaprta, kadar ni v uporabi.

Uporabite zamujeni odmerek takoj, ko se spomnite. Preskusite zamujeni odmerek, če je čas za vaš naslednji načrtovani odmerek. Ne uporabite dodatnega zdravila, da bi nadomestili zamujeni odmerek.

Predvidevanje prevelikega odmerka zdravila Elestat ni nevarno. Poiščite nujno zdravniško pomoč na liniji za pomoč na 222-1222, če je kdo slučajno požrl zdravilo.

Med uporabo nosite kontaktne leče. Elestat lahko vsebuje konzervans, ki lahko obarva mehke kontaktne leče. Počakajte vsaj 15 minut po uporabi zdravila Elestat, preden daste kontaktne leče.

Med zdravljenjem s tem zdravilom ne uporabljajte drugih zdravil z očmi, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Kako naj uporabim Elestat?

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate katerega od teh znakov alergijske reakcije na zdravilo Elestat: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Nehajte uporabljati zdravilo Elestat in takoj pokličite svojega zdravnika, če imate resen neželeni učinek, kot je npr

oteklina, pordelost, hudo nelagodje, krča ali drenaža (okrog vekic); ali

hudo pekoč občutek, pekoč občutek ali drugo draženje po uporabi kapljic za oči.

Manj resni neželeni učinki Elestat lahko vključujejo

blago gorenje, srbenje ali draženje oči

solzne oči

glavobol; ali

mrzle simptome, kot so zamašen nos, kihanje, vneto grlo.

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Ni verjetno, da bodo druga zdravila, ki jih jemljete oralno ali injicirali, vplivala na epinastin, ki se uporablja v očeh. Toda mnoga zdravila lahko medsebojno komunicirajo. Povejte svojemu zdravniku o vseh zdravilih, ki jih uporabljate. To vključuje recept, brez recepta, vitamina in zeliščnih izdelkov. Ne začnite novega zdravila, ne da bi vam to sporočili zdravniku.

3.01.2012-06-12, 11:34:19.

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

Kaj se zgodi, če preidem?

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Kaj naj se izognem?

Odobritev Zgodovina zgodovine Zgodovina zdravil v vladi

Konjunktivitis, alergijski prednizon, azelastinski oftalmični, doksilamin, kromolin, oftalmološki, Deltasone, zaditor, Optivar, Unisom SleepTabs, ketotifen ofthalmic, Lastacaft, Alaway, Sterapred, Bepreve, karbinoksamin, triprolidin, nedokromil oftalmološki, bepotastin ofthalmic, Opticrom, Equate Sleep Aid, Alamast , epinastinski oftalmični, emadin, alkaftadin, oftalmični

Neželeni učinki Elestat

Katere druge droge bodo vplivale na zdravilo Elestat?

Elestat (epinastinski oftalmični)