elitni magnezij

Magnezij se uporablja kot prehranski dodatek za posameznike, ki imajo pomanjkanje magnezija. Čeprav uravnotežena prehrana ponavadi dobavlja ves magnezij, ki jo potrebuje oseba, lahko bolniki, ki so izgubili magnezij zaradi bolezni ali zdravljenja z določenimi zdravili, potrebujejo dodatke magnezija.

Uporablja se za Elite Magnesium

Pomanjkanje magnezija lahko vodi do razdražljivosti, mišične oslabelosti in nepravilnega srčnega utripa.

Injekcijski magnezij daje samo zdravnik ali pod nadzorom zdravstvenega delavca. Nekateri pripravki za ustni magnezij so na voljo le na recept. Drugi so na voljo brez recepta.

Za dobro zdravje je pomembno, da jedo uravnoteženo in raznoliko prehrano. Bodite pozorni na kakršen koli program prehrane, ki vam ga lahko priporoči vaš zdravstveni delavec. Za vaše specifične prehranske potrebe po vitaminih in / ali mineralih, prosite svojega zdravnika za seznam ustreznih živil. Če menite, da v vaši prehrani ne dobivate dovolj vitaminov in / ali mineralov, se lahko odločite za prehransko dopolnilo.

Najboljši prehrambeni viri magnezija vključujejo zeleno listnato zelenjavo, oreščki, grah, fižol in žitna zrna, v katerih ni bilo odstranjenih kalčkov ali zunanjih plasti. Ugotovljeno je bilo, da trda voda vsebuje več magnezija kot mehka voda. Prehrana z visoko vsebnostjo maščob lahko povzroči, da se absorbira manj magnezija. Kuhanje lahko zmanjša vsebnost magnezija v hrani.

Dnevna količina potrebnega magnezija je opredeljena na več različnih načinov.

Normalni dnevni priporočeni vnosi v miligramih (mg) za magnezij so na splošno opredeljeni kot sledi

Če jemljete prehransko dopolnilo brez recepta, natančno preberite in upoštevajte kakršnekoli varnostne ukrepe na nalepki. Za te dodatke je treba upoštevati naslednje

Pomen prehrane

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na zdravila v tej skupini ali kateri koli drugi zdravili. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so barvila za živila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Težave pri otrocih niso poročali pri vnosu običajnih dnevnih priporočenih količin.

Težave pri starejših odraslih niso poročali pri vnosu običajnih dnevnih priporočenih količin.

Študije so pokazale, da imajo starejši odrasli mlajši odrasli mlajši raven magnezija v krvi. Vaš zdravnik vam lahko priporoči, da jemljete dodatek magnezija.

Še posebej pomembno je, da prejemate dovolj vitaminov in mineralov, ko zanosite in da boste v času nosečnosti še naprej prejemali pravo količino vitaminov in mineralov. Zdrava rast in razvoj ploda sta odvisna od stalne oskrbe hranljivih snovi z materjo. Vendar pa je lahko uporaba velikih količin prehranskih dopolnil med nosečnostjo škodljiva za mater in / ali zarodek in se ji je treba izogibati.

Še posebej pomembno je, da dobite pravo količino vitaminov in mineralov, tako da bo vaš otrok tudi dobil vitamine in minerale, ki jih je treba ustrezno rasti. Vendar pa jemanje velikih količin prehranskega dodatka med dojenjem lahko škodljivo za mater in / ali dojenčka in se mu je treba izogibati.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete katero koli od teh prehranskih dopolnil, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba prehranskih dopolnil v tem razredu s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar se lahko v nekaterih primerih zahteva. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo prehranskih dopolnil v tem razredu. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo dodatek magnezija. Morda ni specifičen za Elite Magnesium. Prosimo, pozorno preberite.

Dodatek magnezija je treba jemati skupaj z obroki. Ob dodatku magnezija na prazen želodec lahko povzroči drisko.

Za posameznike, ki jemljejo podaljšano sproščanje tega prehranskega dodatka

Za posameznike, ki vzamejo prašno obliko tega prehranskega dodatka

Zdravila za odmerjanje v tem razredu bodo različna pri različnih bolnikih. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke teh zdravil. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Če zamudite dodatek magnezija za en ali več dni, ni razloga za zaskrbljenost, saj je potrebno, da vaše telo postane resno nizko pri magneziju. Če pa je vaš strokovnjak za zdravstvo priporočil, da jemljete magnezij, ga ne pozabite vzeti, kot je bilo predpisano vsak dan.

Pred uporabo elitnega magnezija

Hranite izven dosega otrok.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Pravilna uporaba dodanega magnezija

Elitni magnezijski neželeni učinki