epiject iv

Pri bolnikih, ki so prejemali valproat in njegove derivate, so poročali o hepatotoksičnosti (v nekaterih primerih so usodni), ki se običajno pojavijo v prvih 6 mesecih zdravljenja. Pri bolnikih z epilepsijo se lahko pojavijo tudi izgube krčenja epileptičnih napadov. Otroci, mlajši od 2 let, ki prejemajo več antikonvulzivnih zdravil, tiste s kongenitalnimi presnovnimi motnjami, hudimi motnjami zasega z duševno retardacijo, organsko boleznijo možganov in bolniki z dedno mitohondrijsko boleznijo, so znatno povečali tveganje za nastanek smrtne hepatotoksičnosti. Pri bolnikih, mlajših od 2 let, je treba natrijev valproat uporabljati s skrajno previdnostjo kot edini dejavnik. Uporaba je kontraindicirana pri bolnikih z znanim mitohondrijskim motnjam, ki jih povzročajo mitohondrijske DNA polimeraze gama (POLG) genske mutacije, in pri otrocih, mlajših od 2 let, pri katerih se klinično sumi na mitohondrijsko motnjo. Neuspeh drugih antikonvulzivov je edini pokazatelj natrijevega valproata pri bolnikih, starejših od 2 let, s dedno mitohondrijsko boleznijo. Opravite presejanje mutacij POLG, kot je klinično indicirano. Bolnike natančno spremlja in opravlja teste delovanja jeter pred terapijo in nato v pogostih intervalih, še posebej v prvih 6 mesecih. Valproat lahko poslabša kognitivni razvoj z izpostavljenostjo pred rojstvom in povzroči večje prirojene malformacije, zlasti napake nevralne cevi (npr. Spina bifida). Zdravila Valproate se ne sme dajati ženski v rodni dobi, razen če je zdravilo bistveno za zdravljenje njenega zdravstvenega stanja in med zdravljenjem se uporablja učinkovita kontracepcija. Poročali so o smrtno nevarnem pankreatitisu pri otrocih in odraslih, ki so prejemali valproat. Primeri so se zgodili kmalu po začetku zdravljenja in več letih po uporabi. Če se diagnosticira pankreatitis, je treba valproat običajno prekiniti.

Uporablja se za Epiject Iv

Terapevtski razred: antikonvulzant

Farmakološki razred: valproinska kislina

Kemijski razred: valprojska kislina

To zdravilo sme dajati samo ali pod neposrednim nadzorom zdravnika.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Pred uporabo Epicect Iv

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale pediatričnih specifičnih težav, ki bi omejevale uporabnost natrijevega injekcije valproata pri otrocih. Vendar pa pri otrocih, mlajših od 2 let, niso ugotovili varnosti in ucinkovitosti.

Ustrezne študije, ki so bile doslej izvedene, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost natrijevega injekcije valproata pri starejših. Vendar pa je pri starejših bolnikih večja verjetnost, da imajo neželene učinke (npr. Tresavice ali nenavadne zaspanosti), ki lahko zahtevajo prilagoditev odmerka pri bolnikih, ki prejemajo natrijev injekcijo valproata.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Ta oddelek vsebuje informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo natrijev valproat. To morda ni specifično za Epiject Iv. Prosimo, pozorno preberite.

Medicinska sestra ali drugi usposobljeni zdravstveni delavci vam ali vašemu otroku dajo to zdravilo v bolnišnici. To zdravilo se daje skozi iglo, nameščeno v eno od vaših žil. To zdravilo se daje počasi, tako da bo igla ostala na mestu približno uro.

Zdravnik vam bo dal le nekaj odmerkov tega zdravila, dokler se vaše stanje ne izboljša. Prehodili boste na oralno zdravilo, ki deluje na enak način. Če imate kakršnekoli pomisleke glede tega, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik skrbno preveri vaš napredek, medtem ko ga uporabljate, da preverite, ali deluje pravilno in dopušča spremembo odmerka. Krvni testi so morda potrebni za preverjanje neželenih učinkov.

Uporaba tega zdravila med nosečnostjo (še posebej v prvem trimesečju) lahko škoduje vašemu nerojenemu otroku. Uporabite učinkovito obliko nadzora rojstva, da ne bi zanosili. Če menite, da ste med uporabo zdravila zanosili, takoj obvestite svojega zdravnika.

Zelo pomembno je, da preden zanosite in v zgodnji nosečnosti vzamete folno kislino, zmanjšate možnost škodljivih neželenih učinkov vašemu nerojenemu otroku. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če niste prepričani, kako izbrati izdelek folne kisline.

Med uporabo tega zdravila lahko pride do težav z jetri, nekatere pa lahko resne. Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate več kot enega od teh simptomov: bolečine v trebuhu ali trebuhu, blato v blazinah, temni urin, zmanjšan apetit, zvišana telesna temperatura, glavobol, srbenje, izguba apetita, slabost in bruhanje izpuščaj, otekanje stopal ali spodnjih nog, nenavadna utrujenost ali šibkost ali rumene oči ali koža.

Vbrizgavanje natrijevega valproata lahko povzroči resne alergijske reakcije, ki prizadenejo več telesnih organov (npr. Jetra ali ledvice). Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate naslednje simptome: zvišana telesna temperatura, temen urin, glavobol, izpuščaj, bolečine v trebuhu, otekle limfne žleze v vratu, pazduha ali dimlja, nenavadna utrujenost ali rumene oči ali koža.

Med uporabo tega zdravila se lahko pojavi pankreatitis. Obvestite svojega zdravnika takoj, če imate nenadno in hudo želodčno bolečino, mrzlico, zaprtje, slabost, bruhanje, zvišano telesno temperaturo ali omotico.

Pravilna uporaba natrijevega valproata

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi vročina, vnetje žrela, izpuščaj, razjede v ustih, krvavenje dlesni, krvavitve dlesni, otekle žleze ali majhne rdeče ali vijolične pike na koži. To so lahko simptomi resnega krvnega problema.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate nenavadno dremavost, utrujenost, utrujenost, šibkost ali občutek počasnosti, spremembe duševnega stanja, nizke telesne temperature ali bruhanja. To so lahko simptomi resnega stanja, imenovane hiperammonemična encefalopatija.

Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate nenavadno dremavost, utrujenost, utrujenost, šibkost ali občutek luskosti, zmede, težave pri koncentraciji, težave s spominom, težave pri hoji, govorjenju ali jedenju ali izgubo zavesti med uporabo tega zdravila.

Vbrizgavanje natrijevega valproata lahko povzroči, da nekateri ljudje postanejo omotični, omotični, zaspani ali manj pozorni, kot je običajno. Poskrbite, da boste znali reagirati na to zdravilo, preden vozite, uporabite stroje ali storite kaj drugega, kar bi lahko bilo nevarno, če ste omotični ali ne.

Preden opravite kakršnekoli zdravniške teste, povejte zdravniku, ki je odgovoren, da uporabljate to zdravilo. To zdravilo lahko vpliva na rezultate nekaterih testov.

To zdravilo lahko povzroči hipotermijo (nizka telesna temperatura). Povejte svojemu zdravniku, da imate zmedo, dremavost, bolečine v mišicah, drgetanje, zaspanost ali utrujenost.

To zdravilo bo vplivalo na učinke alkohola in drugih depresivov na osrednje živčevje (zdravila, ki povzročajo zaspanost). Nekateri primeri depresivov na CNS so antihistaminiki ali zdravila za senoto vročino, druge alergije ali prehladi, sedativi, pomirjevala ali zdravila za spanje, zdravilo na recept ali narkotike, zdravila za epileptične napade (npr. Barbiturate), mišične relaksante ali anestetike, vključno z nekaterimi zobni anestetiki. Posvetujte se s svojim zdravnikom, preden vzamete katerokoli od naštetih med uporabo tega zdravila.

Ne jemljite drugih zdravil, razen če se o njih pogovorite s svojim zdravnikom. To vključuje zdravila na recept ali brez recepta (zdravila brez recepta [OTC]) ter zeliščne ali vitaminske dodatke.

Previdnostni ukrepi Med uporabo Epiject Iv

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali medicinsko sestro, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Epicect Iv neželeni učinki

valproinska kislina

Kategorija nosečnosti Večkratno tveganje je odvisno od uporabe

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Schizoafektivna motnja Seroquel, Prozac, litij, fluoksetin, Abilify, Lamictal

Epilepsija gabapentin, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra

Zasegi diazepam, Valium, Topamax, Keppra, topiramat, levetiracetam

Mania litij, Depakote, risperidon, Risperdal, divalproeks natrij, haloperidol