eritromicin (oralna uporaba)

Odmerjanje

Missed Dose

Zdravilo vzemite le, če vam bo naročil zdravnik. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik.

Zdravilo vzemite s hrano ali brez nje.

Mešano suspenzijo izmerite z označeno merilno žlico, peroralno brizgo ali medicinsko skodelo.

Zdravilo nadaljujte uporabljati za celoten čas zdravljenja, tudi če se vam ali vašemu otroku po prvih nekaj odmerkih počutite bolje. Okužba morda ne bo izginila, če prenehate uporabljati zdravilo prezgodaj.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Skladiščenje

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Suspenzirano suspenzijo E.E.S.® shranjujte v hladilniku. V 10 dneh vrzite neuporabljeno zdravilo.

Shranjujte mešano Ery-Ped® suspenzijo pri sobni temperaturi. V 35 dneh vrzite neuporabljeno zdravilo.