erlotinib (peroralna uporaba)

Odmerjanje

Missed Dose

Zdravila za zdravljenje raka so zelo močna in imajo lahko številne neželene učinke. Pred uporabo tega zdravila poskrbite, da boste razumeli vsa tveganja in koristi. Pomembno je, da med zdravljenjem tesno sodelujete s svojim zdravnikom.

To zdravilo vzemite na prazen želodec, vsaj 1 uro pred ali 2 uri po hrani.

Če jemljete želodčno zdravilo za zgago ali razjede (kot so cimetidin, famotidin, ranitidin, Pepcid®, Tagamet®, Zantac®), vzemite zdravilo zgage vsaj 10 ur pred ali 2 uri po jemanju tega zdravila.

Če jemljete antacide (npr. Gaviscon®, Maalox®, Mylanta®, Rolaids®), vzemite antacid nekaj ur pred ali po tem zdravilu.

Med jemanjem zdravila ne jejte grenivk ali piti sok grenivke.

Skladiščenje

Če pride do spremembe statusa kajenja v tobaku, pokličite svojega zdravnika. To lahko povzroči spremembo odmerka.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.