evropska trakta s petimi prstmi: uporaba, neželeni učinki, interakcije in opozorila

Cincoenrama, Cinquefoil, evropska pet prstasta trava, pet prstov, cvet petega prsta, Herbe à Cinq Feuilles, Main-de-Mars, Pata de Gallina, Pie de Cristo, Potentilla reptans, Potentilla Rampante, Quintefeuille, Sunkfield, Synkfoyle.

Evropska pet-prstna trava je zelišče. Posušena rastlina se uporablja za izdelavo zdravil; Ljudje vzamejo evropsko travo s petimi prsti za drisko in zvišano telesno temperaturo; Evropska trakta s petimi prstmi se včasih neposredno nanaša na prizadeto območje za oteklost ust in dlesni, zobobol in zgaga. Uporablja se tudi za zdravljenje odprte rane, saj pomaga posušiti tkivo; Ne zamenjaj evropsko travo s petimi prstmi (Potentilla reptans) s pritlikavim cinquefoil (Potentilla canadensis).

Evropska trakta s petimi prstmi vsebuje kemikalije, imenovane tanini, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje kože in imajo na tkivu sušilni učinek (astringent).

Nezadostni dokazi; Driska; Zvišana telesna temperatura; Otežena usta in dlesni, kadar se nanašajo neposredno na prizadeto območje; Zobobol, kadar se nanaša neposredno na prizadeto območje; Zgaga, kadar se uporablja neposredno na prizadeto območje; Rane, kadar se uporabljajo neposredno na prizadeto območje; Drugi pogoji. Za te namene je potreben več dokazov, da bi lahko ocenili evropsko travo s petimi prstmi.

Ni dovolj podatkov, ki bi lahko vedeli, ali je evropska trava s petimi prstom varna ali kakšni so možni neželeni učinki; Posebni previdnostni ukrepi in opozorila: Nosečnost in dojenje: v času nosečnosti in dojenja je znano, da se ne uporablja dovolj evropske trave s petimi prstmi. Ostanite na varni strani in se izognite uporabi.

Trenutno nimamo podatkov za EUROPEAN FIVE-FINGER GRASS Interactions

Ustrezni odmerek evropske tropine s petimi prstani je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. V tem času ni dovolj znanstvenih informacij za določitev ustreznega razpona odmerkov za evropsko travo s petimi prstmi. Upoštevajte, da naravni izdelki niso vedno nujno varni in so lahko pomembni odmerki. Upoštevajte ustrezne smernice na oznakah izdelka in se pred uporabo posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.

Naravna zdravila Celovita zbirka potrošniških različic. glejte »Različna zbirka podatkov o naravnih zdravilih«. Fakulteta za terapevtsko raziskovanje 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresija