fadogia agrestis: uporaba, neželeni učinki, interakcije in opozorila

F. agrestis, Fadogia.

Fadogia agrestis je rastlina iz Nigerije. Steblo se uporablja za izdelavo zdravil; Ljudje vzamejo Fadogia agrestis za zdravljenje ED (erektilna disfunkcija, impotenca), povečanje spolnega pogona, izboljšanje atletske učinkovitosti in podpiranje telesne zgradbe. Zdravilo Fadogia agrestis se uporablja tudi za zdravljenje malarije.

Fadogia agrestis postaja priljubljena pri športnikih in telesnih izdelovalcih kot alternativa anaboličnim steroidom. Promotorji kažejo na raziskave na živalih, ki kažejo, da lahko Fadogia agrestis poveča spolno vedenje in poveča stopnjo testosterona moškega hormona. Toda nihče ne ve, ali ima Fadogia agrestis te učinke pri ljudeh. Na splošno ni dovolj podatkov, da bi vedeli, kako bi lahko zdravilo Fadogia agrestis delovalo za kakršnokoli zdravstveno stanje.

Nezadostni dokazi; Težave s spolnimi težavami pri moških (erektilna disfunkcija, ED, impotenca); Malarija; Povečanje spolnega pogona; Izboljšanje atletske uspešnosti; Gradnja telesa; Drugi pogoji. Potrebno je več dokazov za oceno učinkovitosti Fadogia agrestis za te uporabe.

Na voljo ni dovolj podatkov, da bi vedeli, ali je zdravilo Fadogia agrestis varno ali kakšni so možni neželeni učinki; Posebni previdnostni ukrepi in opozorila: Nosečnost in dojenje: ni znano o uporabi zdravila Fadogia agrestis med nosečnostjo in dojenjem. Ostanite na varni strani in se izognite uporabi.

Trenutno nimamo informacij za interakcije FADOGIA AGRESTIS

Ustrezni odmerek zdravila Fadogia agrestis je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. V tem času ni dovolj znanstvenih informacij za določitev ustreznega razpona doz za Fadogia agrestis. Upoštevajte, da naravni izdelki niso vedno nujno varni in so lahko pomembni odmerki. Upoštevajte ustrezne smernice na oznakah izdelka in se pred uporabo posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.

Reference

Sanon S, Ollivier E, Azas N, et al. Etnobotanično raziskovanje in in vitro protiplazmodijska aktivnost rastlin, ki se uporabljajo v tradicionalni medicini v Burkini Faso. J Ethnopharmacol 200; 86: 143-7.

Yakubu MT, Akanji MA, Oladiji AT. Afrodiziološki potencial vodnega ekstrakta Fadogia agrestis (Schweinf. Ex Hiern) nastane pri moških albino podganah. Asian J Androl 200; 7: 399-404.

Naravna zdravila Celovita zbirka potrošniških različic. glejte »Različna zbirka podatkov o naravnih zdravilih«. Fakulteta za terapevtsko raziskovanje 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresija