izvajajo elektrokardiogram

Elektrokardiogram vadbe (EKG ali EKG) je test, ki preverja spremembe v srcu med vadbo. Včasih se lahko pojavijo nepravilnosti EKG samo med vadbo ali med simptomi. Ta test se včasih imenuje “test izjemnih situacij” ali “test tekalne površine”. Med vadbo EKG lahko na motorni pogon ali pedal hodite mirno kolo.

Pomoč pri iskanju vzroka nepojasnjene bolečine ali pritiska v prsnem košu; Pomagajte pri odločitvi o najboljšem zdravljenju osebe z angino pektoris; Poglejte, kako dobro so ljudje, ki so imeli srčni napad ali operacijo srca, sposobni prenašati telesno vadbo; Pomagajte pri iskanju vzrokov simptomov, ki se pojavijo med vadbo ali dejavnostjo, kot so omotica, omedlevica ali hitro, nepravilno srčni utrip (palpitacije); Preverite blokado ali zožitev arterije po medicinskem postopku, kot so angioplastika ali koronarna arterijska obtočna operacija, še posebej, če ima oseba bolecino v prsnem košu ali druge simptome; Oglejte si, kako dobro deluje zdravilo ali drugo zdravljenje za angino pektoris ali nereden srčni utrip; Pomagajte vam pri odločanju o začetku programa vadbe, če ste že več let nedejavni in imate večjo možnost, da imate srčno bolezen.

Vaja EKG prevede električno dejavnost srca v linijske sledove na papirju. Konice in dip v trakovi vrstic imenujemo valovi.

EKG, ki se počiva, se vedno izvaja pred vadbenim EKG testom in rezultati EKG, ki se počiva, se primerjajo z rezultati vaje EKG. Počivajoči se EKG lahko kaže tudi srčno težavo, ki bi vadbo EKG povzročila nevarnost.

Izveden je elektrokardiogram vadbe

Vadba elektrokardiogramov ni priporočljiva, če ste zdravi in ​​nimate simptomov bolezni srca. 1