jedo spat

Trendi upravljanja bolečin

Ugotovite, katera hrana vam bo pomagala pri dobrem nočnem spanju in ne bo. Restavracijski spanec je pomemben, vendar je še bolj, če imate kronično bolečino. Prilagodite svojo prehrano in prehranjevalne navade, in morda boste počutili bolj udobno.

Če se obrnete in obrnete in težko zaspite, vam lahko pomaga malo hrane v želodcu. Toda ne izsevaj se. Težki obrok bo obdavčil vaš prebavni sistem, zaradi česar ste neprijetno in ne boste mogli počitka počivati.

Naj bo prigrizek majhen, in se prepričajte, da ga dokončate eno uro pred spanjem.

V nočeh, ko spanje ne pride, je prigrizek morda v redu. Kombinacija ogljikovih hidratov in mlečnih izdelkov vam bo pomagala pri zaspanju. Poskusi

* Krekerji s sirom

* Toast z mlekom

* Žita zmešana z jogurtom

Veš, da lahko večerna kava kave uniči spanje. Ampak ne pozabite na manj očitne kofeinske vire, npr

* Čokolada

* Kakav

* Cola

* Kava brez kofeina

* Čaj

Tudi majhne količine v čokoladi in brez kofeina lahko te zbudijo. Za boljši spanec, cut vse kofein iz vaše prehrane 4 do 6 ur pred spanjem.

Tukaj je ulov-22 z alkoholom: morda boste zaspali hitreje, vendar se lahko kasneje vrne nazaj. Na primer, vaš spanec lahko moti

* Več bujenje

* Tossing in obračanje

* Nočno znojenje

* Nočne more

Za dober nočni spanec je pametno izogibati alkoholu od 4 do 6 ur pred spanjem.

Bodite pozorni na težka, zelo začinjena živila. Če ležite s popolnim trebuhom, se boste počutili neprijetno. Vaš prebavni sistem se upočasni, ko spite, in na koncu lahko pride do opeklinskega opeklinega spanca. Poskrbite, da bo vaš obrok končal najmanj 4 ure pred spanjem.