Osem energetskih krajev

Ne veste, kaj povzroča utrujenost? Tukaj je nekaj skupnih energij, ki so lahko krivi – in nasvete o tem, kako jih premagati.

Sedeč v enem položaju za daljšo časovno obdobje lahko poškoduje vašo energijo, tudi če gledate televizor ali računalnik. Vaše telo izenačuje tišino s spanjem.

Rešitev: pogosto se raztezajte, vstajte in hodite stran od mize ali kavč. Pogosti odmori bodo obdržali opozorilo vašega telesa.

Zakaj je sedenje preveč slabo za vaše zdravje.

Biti kavč krompirja

Preberite več o začetku z vadbo.

Veliko energije vas vodi v pokončnem položaju. Slaba drža – kot humbing naprej in slom na vašem sedežu – postavlja vašo hrbtenico iz poravnave. Bolj uravnoteženo je vaša hrbtenica, bolj je potrebno, da vaše mišice delajo za kompenzacijo.

Rešitev: ali se premikate, sedite ali stojte mirno, poskrbite, da bo vaša glava porinjena nad telesom – ne da bi se pred njim zaletela. Namenite se, da bi ušesa neposredno nad rameni.

Preberite o skupnih napakah v zvezi s položajem in kako jih odpraviti.

Medtem ko bo povečala vašo energijo, da bi izgubila prekomerno težo, prehrana na crash ni koristna. Zelo nizko kalorične prehrane, še posebej tistih, ki vam dajejo manj kot 850 kalorij na dan, se boste počutili še bolj utrujeni in lahko škodujejo zdravju na druge načine.

Rešitev: izgubite težo z zdravo prehrano, izrezovanjem junk in sladkih jedi ter zmanjšanjem velikosti porcij. Želite izgubiti največ 2 £ na teden.

Slaba drža odpadlja energijo

Preberite naš pregled 10 najbolj priljubljenih dietnih izgub.

Izvedite, kako izgubite težo.

Vse je enostavno postati doma, še posebej, če imate majhen otrok, delate od doma ali pa ste bili pod vodstvom v hladnih dneh in dolge, temne noči zime. Vendar je pomanjkanje svetlobe in svežega zraka ključni vzrok za utrujenost.

Rešitev: vsaj 10-krat hodi vsaj 10 dni na dan ali ko ste najbolj utrujeni. Tudi če je motno, boste izpostavljeni bolj naravni svetlobi kot znotraj, in se boste počutili bolj pozorni. Če preprosto ne morete priti ven, lahko nekaj minut v sobi, napolnjeni z naravno svetlobo, pomaga.

Preberite več o premagovanju zimskega bluesa.

Zaradi crash dieting vas utrujeni

Sladki zajtrk, kot so predelane žitarice, peciva, mafini in toast s sladkimi namazi, vam bo omogočil hiter porast energije, kot je sladkor v krvi. Toda vaša koncentracija sladkorja bo tako hiter kot nekaj ur kasneje. Rezultat? Sesedeš, ko zmanjka energije.

Rešitev: da bi dobili stalno sprostitev energije vse jutro, jejte zajtrk, ki temelji na nerafiniranem škrobu. Na primer, domača kaša s polpopremljenim mlekom in malo medu, polnozrnato žito s sadjem, narezano na njej, ali jajce s toasto vino ali kašo. Poskusite izbrati žitarice za zajtrk, ki so v celoti in nizko vsebujejo sol in sladkor.

Izberite zdrave žitarice za zajtrk in naše predloge za pet zdravih zajtrkov.

Če se ves dan ves čas zbudiš, se srčni utrip in zvišanje krvnega tlaka dvignejo in mišice se zožijo, kar povzroči utrujenost in bolečine.

Rešitev: določite nekaj časa, da se osredotočite na svoje skrbi. Poskusite razmišljati o pozitivnih rešitvah, nato pa si vznemirite skrb. Načrtujte to zobozdravniško sestanek za prvo stvar zjutraj, tako da ne preživite ves dan, ki se mučijo.

Preberite nekaj nasvetov za lajšanje stresa.

Redna vadba je dobra za vas, vendar intenzivno delo vsak dan morda ne bo dobro za vaše ravni energije, še posebej, če ste začetnik ali poskušate priti nazaj v obliko.

Kabinska vročina

Rešitev: vzemite si dan med napornimi napadi vadbe. Pazite, da med sejami zapustite več kot dva ali tri dni, ali pa se boste izognili navadi.

Preberite več o začetku izvajanja.

Krajši dnmi v zimskem času prekinejo cikel spanja / budnosti, kar povzroča utrujenost. Manj sonca v zimskem času tudi pomeni, da vaši možgani proizvajajo več hormona, imenovanega melatonin, zaradi česar ste zaspani.

Rešitev: Kolikor je mogoče, na prostem dajte v naravno dnevno svetlobo, naredite nekaj vadbe vsak dan in jedite pravo hrano za energijo, na primer sadje in zelenjavo.

Preberite več o tem, kako se boriti proti zimski utrujenosti.

21/02 /

21/02 /

Žitarice za zajtrk

Stalna skrb zbuja energijo

Storitve

Lokacija

Povečajte svoje zdravje in fitnes z zabavnimi in praktičnimi idejami, da boste aktivni in izboljšali svoje splošno zdravje

Sredstva za zmanjšanje telesne teže, ki vam pomagajo izgubiti telesno težo, vključno z 12-tedenskim načrtom prehrane in telesne vadbe

Zakaj ste utrujeni in kako povečati svojo energijo z energijo in drugimi nasveti za samopomoč

Vadba preveč

Zimski dnevi povečajo utrujenost

Storitve v vaši bližini

Zdravje in fitnes

Izgubiti težo

Utrujenost in utrujenost