sestavine za eyeliner, ki uporabljajo eyeliner, vrste in drugo

Ženske so prvič nosile eyeliner v bronasti dobi, pred več kot 5000 leti. Elegantne dame uporabljajo kohl, mešanico na osnovi svinca, da naredijo svojo znamko. Toksična kovina je morda pomagala ubiti bakterije in odpraviti bolezni v kratkem času. Toda če bi starejši imeli daljše življenjsko dobo, bi verjetno razvili katarakte iz linije na osnovi svinca.

Kaj pa eyeliner, ki ga uporabljate danes? Tukaj so odgovori na nekatera vprašanja, ki ste jih morda razmišljali o ličenju, ki ste jo postavili okoli oči.

Ne glede na to, ali uporabljate svinčnik, tekočino ali kremo, kozmetični kemik Nick Morante, predsednik Nick Morante Cosmetic Consulting v Holbrooku, N.Y., pravi, da imajo eyelinerji enake osnovne sestavine: filmski oblikovalniki, zgoščevalci in pigmenti.

Filmski oblikovalci nanesejo tanko plast na kožo. Masti, kot so voski, naravne gume in gline, pomagajo stabilizirati formulo, tako da se bodo držale pokrovov. Pigmenti vključujejo železove okside, ki ustvarjajo črne in rjave barve, ultramarin za modro, kromov oksid za zeleno in titanov dioksid za belo.

V nasprotju s splošnim prepričanjem so tekoče obloge lahko najlažje obdelati in lahko ustvarijo čisto črto. Kreme in geli potrebujejo krtačo in so prav tako precej nepogrešljivi, ker jih je mogoče zamazati za dima ali jih uporabiti v težki, dramatični liniji. Svinčniki so ponavadi bolj voski kot druge obloge in bolj verjetno raztrgajo. Lahko pa tudi lažje delajo v trepalnici za naravni učinek.

Da bi preprečili nenamerno brisanje, nanesti sloj korektorja ali podlago za senčilo pred nanosom podlage. Ko poravnate pokrove, počakajte približno 30 sekund, preden odprete oko; to bo pomagalo omejiti prenos pigmenta vanje. Nato prašite lahen sloj prosojnega prahu nad črto.

Izvedite lekcijo o liniji Jamesa Boehmerja, mednarodnega stilskega oblikovalca za NARS Cosmetics: Uporabite linijo za senco za oči, vendar pred maskarjem. Uporabite ga čim bližje trepalnicam v majhnih črtah. Ni vam treba naenkrat narediti popolne dolge črte.

VIRI

Nick Morante, predsednik, Nick Morante Kozmetični svetovalci, Holbrook, N.Y.

James Boehmer, mednarodni vodilni stilist, NARS Cosmetics.

Tapsoba, I. Journal of Analytical Chemistry, december 2009.

Odličen! Obstajajo vedno novi nasveti, ki lahko naredijo kožo boljše.

Poiščite želeno kožo z našim osebnim ocenjevalcem kože.

Tricks, da bi vam najboljši obraz naprej.

Ali naredite eno od teh pogostih napak?

Vse kar morate vedeti za čudovite trepalnice.

Kako lahko gel lahko dela čarobno za ličenje.

Dejstva o kozmetičnih sestavinah.

Triki, ki so pripravljeni na rdeče preproge.