strokovnjak q & a: izguba teže otroka

Pridobitev teže je bistvenega pomena med nosečnostjo, vendar ko pride dojenček, večina mame ne more počakati, da izgubi dodatno težo. Toda izguba teže po porodu se razlikuje od izgube teže v drugih časih, še posebej, če dojite svojega otroka.

Da bi dobili strokovne nasvete o tem, kako izgubiti telesno težo na zdrav način, se je obrnila na Elizabeth Ward, MS, RD, strokovnjakinja v nosečnosti, dojenčku in otroški prehrani ter avtorju Expect the Best. Tukaj je morala povedati.

Potrebno je veliko kalorij in dobre prehrane za podporo rasti in razvoju novega življenja, zato je zelo pomembno, da jeste zdravo prehrano, ko ste noseči. Ampak morate biti previdni, da ne boste dobili preveč ali premalo težo.

Večina zdravnikov temelji na priporočilu o povečanju telesne mase glede na težo mame pred nosečnostjo. Ženske z normalnim indeksom telesne mase (indeks telesne mase) bi morale doseči kjerkoli med 25 in 35 kilogramov, do 45 pa za dvojčke. Prekomerne telesne mase lahko varno dobijo med 15 in 25 kilogramov, vendar ne smejo uporabljati nosečnosti kot čas za prehrano ali izgubijo težo pred nosečnostjo.

Preverite s svojim zdravnikom, da ugotovite, ali je varno, da pridobite manj ali več kot priporočeni obseg. Nosečnost je zelo osebno potovanje in najpomembnejše je, da skrbite za sebe, jeste zdravo prehrano in poskrbite, da vzamete svoje prenatalne vitamine, da boste zagotovili vsa hranila, ki jih potrebujete za vas in vašega otroka.

Po rojstvu otroka se bo več izgubilo, študije pa kažejo, da če se v roku enega leta ne izklopite, je verjetnost, da bo dodatna teža postala trajna. In če razmišljate o nosečnosti znova, je najbolje, da se vrnete na svojo zdravo osnovno težo pred spočetjem.

To je mit. Pridobivanje preveč telesne mase ne bo nujno povzročilo, da bi bil otrok večji. Samo zato, ker “jedo za dva” ne pomeni, da bi morali jesti dvakrat toliko. Pridobivanje več kot 25-35 kilogramov za eno rojstvo pravkar otežuje izgubo po rojstvu otroka.

zdrave, okusne recepte in revije Eating Well.

Med vadbo morate šteti med …