zdravljenja z alergijami na jajčeca in zdravil

Edini način za preprečevanje simptomov alergije na jajčece je preprečiti jajca ali jajčne proizvode. Nekateri ljudje z alergijami na jajca pa lahko prenašajo živila, ki vsebujejo dobro kuhan jajca, kot je pecivo.

Zdravila, kot so antihistaminiki, lahko zmanjšajo znake in simptome blage alergije na jajca. Ta zdravila se lahko jemljejo po izpostavitvi jajčecam. Niso učinkoviti za preprečevanje alergijske reakcije na jajčeca ali za zdravljenje hude reakcije.

Antihistaminiki za olajšanje simptomov

Morda boste morali nositi nujno injekcijo epinefrina (EpiPen, Auvi-Q, drugi) v vsakem trenutku. Anafilaksija zahteva epinefrinski strel, izlet v sobo za nujne primere in opazovanje za čas, da se prepričate, da se simptomi ne vrnejo.

Izredni epinefrinski posnetki

Naučite se uporabljati autoinjektor. Če ima vaš otrok eno, se prepričajte, da imajo negovalci dostop do nje in vedo, kako ga uporabljati. Če je vaš otrok dovolj star, se prepričajte, ali on razume, kako jo uporabiti. Autoinjector zamenjajte pred datumom poteka.

Večina otrok sčasoma preneha z alergijo na jajca. Pogovorite se s svojim otrokovim zdravnikom o pogostosti testiranja, da ugotovite, ali jajca še vedno povzročajo simptome. Morda vam ni všeč, da preizkušate reakcijo vašega otroka na jajca doma, zlasti če je vaš otrok v preteklosti imel hudo reakcijo na jajca.