zvečer naftno olje

Splošno ime: Večerno olje Primrose je znano tudi kot zvečer primrose in skupni večerni primrose.

Ocena učinkovitosti

ÒÒÒ … Pozitivne klinicne raziskave

Varnostna ocena

Večerni primrok je velik, občutljiv divji cvet, rojen v Severni Ameriki in ni pravi prah. Cvetenje običajno traja samo en večer. Primroza ima rumeno cvetje in sadje je suh pod, ki vsebuje veliko majhnih semen.

Večerno olivno olje je lahko učinkovito za zdravljenje revmatoidnega artritisa in motenj diabetičnega živca, vendar njena uporabnost ni jasna pri zdravljenju vrste ekcema, vročih bliskov, bolečine v prsih ali multiple skleroze.

V kliničnih preskušanjih je pri odraslih med 6 in 8 g / dan pri odraslih in pri otrocih 2 in 4 g / dan ustno olje večera. Tipična vsebnost gama-linolenske kisline (GLA) v olju znaša od 8% do 10%.

Kontraindikacije še niso bile ugotovljene.

Varnost in učinkovitost nosečnosti in dojenja ni dokazana. Po ženski uporabi peroralnega in intravaginalnega olja za maternični vrat, ki je dozorela tedensko pred porodom, je dojenček zaradi krvavitve pod kožo prišlo do začasnih kožnih madežev. Tako linolna kislina kot tudi GLA sta navadno prisotna v materinem mleku, zato je razumljivo, da je to olje za varno uporabo zvečer med varstvom dojenja varno.

Obstajajo primeri medsebojnega delovanja med večernim oljem nafte in lopinavirjem, pri katerih so koncentracije lopinavirja v krvi dovolj visoke, da povzročajo toksičnost.

Predpostavljeno je bilo, da je olje na začetku mandljev znižalo prag zasvojenosti pri bolnikih s shizofrenijo; vendar je to zdaj sporno.

Poročali so o nobeni toksičnosti, promociji raka ali napak pri rojstvu.

Reference